dijous, 29 de setembre del 2011

Nova versió de Lliurex versió Aules de Música disponible

L'equip Lliurex acaba de posar al nostre abast una nova versió del Lliurex  versió aules de música, en concret la Lliurex 11.09.
Aquesta versió actualitza la anterior 10.09.  És una bona notícia que l'actualització es podrà fer, en breu, sense necessitat de reinstalar tot el sistema.

Segons l'equip Lliurex entre altres característiques podeu llegir el que han penjat a la web sobre aquesta versió:

"Respecte a les novetats de l'adaptació Música, hem de destacar que s'han inclòs noves mostres de so (samples) de gran qualitat i fàcilment usables, tant en format soundfont com en format giga, que poden ser utilitzats pels sintetitzadors Qsynth i Qsampler respectivament.
El LliureX Música també inclou nous connectors (plugins) LADSPA (Linux Audio Developers Simple Plugin API). Estos connectors són peces de programari encastables en programes d’àudio digital que servixen per a filtrar o crear efectes digitals (eco, flanger, reverberació, etc.). A més inclou LV2 (LADSPA versió 2) que és el nou estàndard per a connectors.
Finalment, cal destacar que l’adaptació de LliureX Música és una de les distribucions més optimitzades, que inclou una àmplia selecció de programes per a l’elaboració de contingut multimèdia de qualitat professional, entre els quals destaquen:
  • Musescore 1.0: la nova versió d’este excel·lent programa d’edició de partitures inclou notació de partitures de percussió, ocultació d’elements de les partitures i la importació de fitxers de Bagpipe, entre altres funcionalitats.
  • Rosegarden 11.06 (Don Juan): és l'última versió d'este seqüenciador professional d’àudio i MIDI, editor de partitures i entorn general per a edició i composició de música.
  • Hydrogen: és la caixa de ritmes favorita dels usuaris de GNU/LinuX en l'última versió (0.9.5). Hydrogen és un sintetitzador de bateria molt complet i avançat que permet programar patrons de ritme amb resultats verdaderament professionals.
  • VMPK (Virtual MIDI Piano Keyboard): piano/teclat virtual MIDI, que permet generar i rebre esdeveniments MIDI. No reproduïx cap so per si mateix, però es pot utilitzar per a reenviar esdeveniments MIDI des d’un sintetitzador (maquinari o programari, intern o extern). Es pot utilitzar el teclat de l’ordinador i també el ratolí per a tocar notes MIDI. També es pot usar el teclat de piano MIDI virtual per a mostrar les notes tocades des d’un altre instrument o reproductor de fitxers MIDI.
  • Ardour: s’inclou l’última versió estable d’este DAW (Digital Audio Workstation) per a gravació i edició multipista d’àudio. Algunes de les funcionalitats més importants són la gravació multicanal; edició no lineal i no destructiva; arquitectura basada en connectors; gravació en 12 o 24 bits; permet qualsevol nombre de canals físics i admet formats d’àudio estàndard: wav, wav64, caf, aiff, etc."

Una actualització important que sona als sistema algunes novetats importants.
Enhorabona a l'equip per la feina.

Ací podeu descarregar la nova versió:


/http://lliurex.net/home/va/descarregues/
Salut a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada