Salutacions a tots i a totes: desprès de molt de temps sense escriure al blog torne de nou a fer-ho. El software lliure, afortunadament per nosaltres no ha deixat de evolucionar en positiu i això ens dona als seus usuaris noves i cada vegada millors possibilitats.
Avui us vaig a parlar d'un somni que hem pogut fer realitat al centre. Una ràdio escolar. Una ràdio escolar, gestionada, com no, amb software lliure.
Tot s'inicia ja fa molt anys quan el meu amic Alfons i jo comentàvem la possibilitat de muntar una ràdio al nostre centre. Era un somni que per algunes raons i sobretot moltes pors no vàrem poder enllestir.
No obstant això i mitjançant el correu electrònic del centre me n'adone d'unes jornades que Escola Valenciana anava a fer a la Facultat de Magisteri un dissabte 27 de febrer de 2016. Eixe va ser el detonant. De sobte el somni es podia fer realitat. Era possible fer una ràdio al centre. Escola Valenciana i Alba Veryser ens ho van posar molt fàcil. Moltíssimes gràcies. Sense vosaltres no haguera estat tan fàcil.
Bé, així les coses comencem el projecte:
Primer cal montar tot el hardware necessari i trobar el lloc. Busquem un lloc tranquil al nostre centre. La pobra companya de l'aula de logopèdia ens cedeix part de la seva aula.
Ara tenim el hardware i cal encisar el professorat perquè en faça ús: Cap pega, Alba s'encarrega de formar els companys i companyes i farcir-los d'il·lusions amb una facilitat encantadora.
Ja ho tenim tot preparat i el primer programa de ràdio, no tarda en eixir. Estem a finals de curs 16/17, juny ja toca a la porta però no podem acabar el curs sense fer el nostre primer programa de ràdio.
A més a més de contar-vos el meu somni, torne a software lliure i comentar-vos com he resolt el problema de realitzar els programes de ràdio amb aquest software. Durant el curs de formació, per poder llençar els "jingles" i altres músiques la gent de windows fa servir programes con "jingle palette". Un vertadera joia que no teníem en linux. He de confessar que no trobava la solució i veia que per la forma de treballar que havíem practicat no podríem repetir-la amb el software lliure. A l'ordinador de Radio Escola tinc instal·lat un AvLinux 2017 i no li volia comprar una llicència del senyor Bill Gates.
Buscant i buscant al final vaig trobar la solució. Ho tenia davant i no ho havia vist. Un programa especial, una joïa que es troba al repositori de qualsevol distro ubuntera o debianera i es diu "Internet dj Console"
Amb aquest meravellòs programa ja és possible fer ràdio en directe. La combinació de "qjactl"+"Internet dj Console"+ audacity (pels qui ho volen fàcil) et permetran fer ràdio com un professional.
Salut a tots i a totes i molta ràdio
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada